V13isvfpru69amegwrc1 cursus 960x540

Online cursus: Columns met Koelman

De complete e-cursus columns schrijven voor de ambitieuze columnist, mét persoonlijke feedback!

   Bekijk de promo

Altijd al jaloers geweest op het gemak waarmee professionele columnisten (lijken te) schrijven? Ga er maar aan staan: iets zo verwoorden dat het amuseert of juist (auw!) tegen het zere been is.

Veel ruimte heb je niet, hooguit een paar honderd woorden. In een goede column staat iedere zin, ieder woord, ja, iedere komma, precies goed.

Columns schrijven is een ambacht. Dus… te leren.

Ik vertel je in deze cursus alles wat ik weet over het schrijven van columns. Ik leer je hoe ik te werk ga, wat mijn aanpak is. Ik geef je inzicht in mijn eigen schrijfproces én ik geef je voldoende aanknopingspunten om zelf aan de slag te gaan. Maar nog belangrijker: hoe jij je met mijn aanpak kunt onderscheiden van je concurrenten.

Inbegrepen in deze cursus zit mijn persoonlijke feedback (per mail) op één door jou geschreven column!

Alle kennis over het schrijven van columns, die ik in die ruim vijftien jaar heb opgedaan, samengebald in één online cursus.

Alvast een paar lessen gratis volgen? Scroll dan naar beneden!

Wil je je laten coachen door een professionele columnist met meer dan 17 jaar ervaring? Check ook al mijn andere cursussen columns schrijven!

Opgelet: prijs is excl 21% BTW (€ 95,59 incl BTW)


Je coach


Luuk Koelman
Luuk Koelman

Luuk Koelman is een van de meest gelezen en meest besproken columnisten van Nederland. Zeventien jaar lang schreef hij wekelijks een column voor Dagblad Metro in zijn kenmerkende vlijmscherpe stijl. Af en toe werd hij dan ook voor de rechter gesleept, maar hij won altijd. Ook kreeg hij regelmatig bedreigingen, maar gelukkig nog vaker complimenten.

Daarnaast geeft Koelman colleges columns schrijven aan verschillende scholen voor journalistiek en coacht hij een aantal talentvolle (aankomende) columnisten. Met andere woorden: een betere leermeester is moeilijk te vinden!


"Heb trouwens erg genoten en vooral veel geleerd van je online cursus. Leuk en heel fris! Ik werd er blij van."
Claudia van Luijk

"Focking hell, Koelman! Ben net begonnen aan je cursus. Zowel therapeutisch als asskicking!"
Martijn van Melick

"Je goede tips en handige suggesties waren voor mij, als beginnend column-schrijfster, goud waard!”
Louise Bartels

"Luuk inspireert met humor en dissonante invalshoeken. Hij is een tutor die mij scherp en doelgroepgericht leert schrijven."
Ron Jacobs

In de cursus Columns met Koelman ontvang je veel praktische tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. De feedback op de ingediende column vond ik zeer waardevol. Je ziet dat Luuk hier erg veel tijd aan heeft besteed.
Carolijn Franken


Overzicht lessen


  STRUCTUUR VAN DEZE CURSUS
Available in days
days after you enroll

Veel gestelde vragen


Wanneer start en eindigt de cursus?
De cursus start nu en eindigt nooit! Je volgt de cursus helemaal online.
Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
Hoe klinkt 'voor de rest van je leven'? Na aanmelding en betaling heb je onbeperkt toegang tot deze cursus - ook vanaf tablet en/of smartphone.
Wat als ik niet tevreden ben met mijn aankoop?
Ik zou nooit willen dat je ontevreden bent! Mocht dat toch zo zijn, neem dan contact met me op binnen 30 dagen na aankoop en je krijgt je geld terug.
Ik heb geen creditcard maar wil wel je cursus volgen

Geen probleem! Mail me via luuk [apenstaart] koelman.com voor andere betalingsmogelijkheden.

Ik zie dat je twee verschillende e-cursussen aanbiedt. Wat zijn de verschillen?

De e-cursus Columns schrijven (€ 27,- excl 21% BTW) is bedoeld voor iedereen die (beter) columns wil leren schrijven. De cursus bestaat uit leesmateriaal en schrijfopdrachten.

Columns met Koelman (€ 79,- excl 21% BTW) is voor de meer ambitieuze columnist die ook met de gedachte speelt gepubliceerd te worden. De lesstof wordt uitgelegd met behulp van whiteboard-animaties. Inbegrepen in de prijs zit persoonlijke feedback per mail.

Begin nu!